SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az egészséges életmód alappilléreinek elsajátítása a Ke-Víz 21 Zrt.-nél


2013.07.04.


A „KE-VÍZ 21” Építőipari Zrt. 9 599 820 forint támogatást nyert el a „Az egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

1991-ben a KEVIÉP vállalat 21-es számú építésvezetőségének átalakulása folyamán, a nagy gyakorlattal rendelkező műszaki és fizikai állományból alakult meg a „KE-VÍZ 21” Zrt. A Társaság 100%-ban magyar személyek tulajdonában van a megalakulásától kezdve, mind a mai napig. A Társaság fő tevékenységi köre a komplex mély- és magasépítés, de ezen kívül foglalkozik környezetvédelmi beruházások-, ipari- és vasúti létesítmények kivitelezésével, valamint technológiai szerelésekkel is.


A Társaság számára rendkívül fontos a munkavállalók egészsége. Az egészséges munkavállalók kiegyensúlyozottabb, jobb a teljesítőképességük, ebből kifolyólag egészségprogramot biztosítottunk dolgozóink részére.


Az egészségprogram fókuszában a megelőzés áll. A helyes táplálkozás nehezen megvalósítható az elfoglalt dolgozó számára, sokszor rossz kompromisszumokra kényszerül idő és energia hiányában. A program keretében szervezett, a témakörhöz kapcsolódó 2 db egészségügyi állapotfelmérés, előadások, csoportfoglalkozások keretében célunk az volt, hogy felnyissuk alkalmazottaink szemét a kockázatokat illetően és felvértezni őket a megfelelő táplálkozáshoz szükséges információkkal.


A stressz kezelésével, lelki egészség megőrzésével foglalkozó fórum-, munkacsoport megbeszélésekkel, előadásokkal, csoportfoglalkozásokkal, egészségügyi állapotfelméréssel és egészségnappal a célunk az volt, hogy megismertessük a dolgozókat azzal, hogy a munkában és a magánéletben jelentkező stresszt hogyan tudják kezelni. A program során a résztvevők lehetséges alternatívákat tanulhattak a különböző nehéz helyzetek megoldására.


A rendszeres testmozgás körében megrendezett egészségnap, bajnokság sok programjában játékos vetélkedők, bemutatók, sportrendezvények szerepeltek. Az ülőmunkát végző alkalmazottaknak a testmozgás elősegíti a tényleges kikapcsolódását és védi egészségüket. Az egészség projektünk célja a dolgozóink jólétének fizikai és szellemi jólétének növelése volt.


Programjaink sikeresen megvalósultak, cégünk, és alkalmazottaink nagy örömére.


KE-VÍZ 21” Építőipari Zrt.

Cím: 4400 Nyíregyháza, Vécsey u. 21.

E-mail: info@keviz.hu

Honlap: www.keviz.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu